Време е да помислим за напуканите пети, отървете се от тях за 1 вечер с тези домашни педикюрни чорапи (снимки)

Знаете ли, че най-често срещаните теми за разговори при жените са красотата и грижиа за тялото. И една от тях е темата за педикюра. Идеални петички като на бебе, без груба кожа – това е мечтата на всяко момиче.

В края на краищата, дори ако момичето се е погрижило за красив и висококачествен педикюр, цялото впечатление може да се развали от  грубата кожа на петите  . Затова не го допускайте!

 

Педикюрни чорапи

Наскоро на съвременния пазар на козметика можете да намерите много различни инструменти, които ви позволяват да вкарате краката си в ред за кратко време. И сред средствата за грижа за кожата на краката, много жени предпочитат педикюрните чорапи.

И наистина, този инструмент е много ефективен, но цената на такава процедура в салон е доста голяма. Затова ви предлагаме по- евтин вариант, който може да си направите у дома.

Резултатът е гладка и нежна кожа на краката. В този случай подготовката на такъв инструмент ще отнеме не повече от 15 минути, а съставките не изискват от вас да харчите много.

педикюрни чорапи

Специално за вас сме подготвили  супер рецепта за педикюрни чорапи  у дома. Няма нужда да плащате прекалено много!

ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ

 

2 супени лъжици лимонов сок
6-8 таблетки аспирин
2 супени лъжици глицерин
100 мл топла вода
2 чифта чорапи

 

педикюр за нокти с гъбички

 

ПРИЛОЖЕНИЕ

 

1.В подходящ съд счукайте аспириновите таблетки в прахообразно състояние. След това този прах и лимонов сок се разтваря във вода и към получения разтвор се добавя глицерина.

2.Проверете концентрацията върху деликатните области на кожата на краката. Само гъделичкане и леко изтръпване трябва да усетите. Обърнете специално внимание на това, така че по-късно да не получите обрив и сърбеж или някоя алергична реакция

3.Разредете разтвора с вода или добавете повече лимонена киселина или аспирин в зависимост от реакцията на кожата.

4.Вземете памучни чорапи, които сте бракували и ги накиснете, след това ги обуйте. 

5.След това разтегнете полиетиленовите торбички върху чорапите и ги захванете отгоре с лепяща лента.

6.Поносете тези чорапи за половин час. След това се изплакнете обилно с течаща вода и върху петите си нанасете дебел слой мазен подхранващ крем. След това поставете други памучни чорапи, които могат да бъдат по-прилични.

7.Дали петите ще започнат да се възстановяват или не, зависи от правилността на избраната от вас киселинна концентрация. Ако не започне възстановяването, процедурата винаги може да се повтори или да си помогнете по старомодния начин: пила за захабени пети или пемза. В последния случай, трябва да действате много внимателно, защото кожата ще бъде много по-чувствителна, отколкото обикновено.

И аз ви предлагам да пробвате много смес от сода, захар, зехтин и мед. Прилагайки веднъж седмично това лекарство, ще почувствате как краката ви ще спрат да се подуват и сухата кожа и пукнатини ще изчезнат завинаги.

Опитайте се да направите такива педикюрни чорапи, а ние сме сигурни, че ще бъдете много доволни от резултата от тази ефективна процедура . И също така разкажете за този метод на приятели в социалните мрежи, те със сигурност ще ви бъдат благодарни за него!