Учените изчислиха на каква възраст са най-красивите жени! Сега не съм толкова притеснена за годините

Британски и американски учени често ни радват с всякакви забавни изследвания. Този път решиха да изчислят средната възраст на жена, която е в цъфтежа на красотата си.

Доскоро всички твърдяха, че представителките на нежния пол остават красиви до 30-годишна възраст и постепенно красотата им  започва да избледнява.

Но резултатите от новото проучване може да ви изненадат и да ви направят щастливи едновременно.

За да разберете на каква възраст са най -привлекателни жените , американските учени са анализирали възрастта на най-красивите жени на нашето време. 

 

Най-добрата възраст на една жена

Оказва се, че модната индустрия за красота не е само изпомпване на пари, а наистина ефективни средства и процедури, които помагат дълго време за запазване на красотата и младостта на жените. Според проучвания на специалисти от Бостънския университет, между 30 и 40 години, е средната възраст, като най-красивите жени са на 33 години. Сега тази цифра се е увеличила на 38 години.

За да се получат тези резултати, са били изследвани жени, които са били в различни издания на списание “People” през последните 20 години. Разбира се, 38 години е средната възраст. Например, 59-годишните Шарън Стоун и Мишел Пфайфър са признати за една от най -красивите жени , както и 49-годишната Джулия Робъртс.

Така че, скъпи жени, не бива да се страхувате да губите красотата и женствеността през годините и да гледате на вашите 20-годишни момичета като конкуренти. В края на краищата, жените стават все по-хубави с възрастта. Вижте, например, водещите световни модели или дори нашите актриси. След 35 г. те започнаха да изглеждат много по-добре.

Друг интересен факт. В списъка на най-красивите жени има все повече черни красавици – около 30%.

Няма грозни или стари жени, има само тези, които все още не са осъзнали красотата си. Споделете интересни изследвания с приятелите си в социалните мрежи!