3 съставки и косата ми се съживи, възстанови и започна да расте, по- добър серум от това здраве му кажи

Косата ви е суха и безжизнена? Това е естествен процес, тъй като времето и годините минават, косата губи блясъка си и започва да избелва.

Въпросът е какво можем да направим, за да помогнем на косата  си?

 

Това е проблем, който можете да решите по обикновен, естествен и евтин начин – с лимонов сок и растителни масла.

Лимоновият сок не се препоръчва да се използва в чиста форма поради киселинността, която кара косата да изсъхва.

 Затова с цел да се поддържа равновесие на киселините, лимонът се използва като смес с други компоненти, най-често с маслиново, бадемово и кокосово масло.

Тези масла са идеални за лечение, тъй като не причиняват прекомерно образуване на мазнини.

 

Кокосово масло е универсален вариант, прониква дълбоко в космените фоликули и стимулира растежа му, а бонусът е, че мирише чудесно. Е, ако сте отегчени от крехка и суха коса, направете маска, в която кокосовото масло се комбинира с лимонов сок и авокадо.

 

Необходими съставки:

– 1 малко зряло авокадо

– ¼ чаша кокосово масло

– 1 супена лъжица лимонов сок

 

В тиган с ниска топлина, поставете натрошеното авокадо заедно с кокосово масло. След като имат добра връзка, добавете лимон към сместа.

Нанесете получената кремообразна маса върху косата и я оставете да престои 25-30 минути. След това изплакнете добре и измийте с шампоан.

Това домашно лечение е един от най-добрите начини да предпазите косата си – авокадото подхранва, сок от лимон придава блясък и освежава скалпа, а кокосовото масло овлажнява косата и се бори с цъфтежите