Таско Ерменков: Има и други „Гинки“ в държавата

Снимка: Булфото

Според заместник-председателя на парламентарната Комисия по енергетика Таско Ерменков сделката за ЧЕЗ е част от последователна политика в държавата, при която удобен човек при покупко-продажби застава отпред, а други си вършат тъмните работи отзад. Има и други „Гинки“ в държавата, пише novini.bg.

Това каза депутатът от „БСП за България“ на среща със симпатизанти на партията в Добрич и посочи компании, които официално са купени от хора без професионален капацитет, информира БТА.

Ако държавата не се включи в сделката за ЧЕЗ, сделката няма да се случи, защото няма да бъде подкрепена от нито една сериозна финансова институция, смята заместник-председателят на парламентарната комисия. По думите му държавата е достатъчно богата, за да може да си позволи да купи ЧЕЗ.

Таско Ерменков коментира, че подетата подписка от БСП за отмяна на сделката за ЧЕЗ не може да има юридически последствия, но е с голямо морално значение. Според депутата „хората вече започнаха да се събуждат, да реагират и да се интересуват какво се случва в държавата“. Народният представител каза, че „когато някой застане срещу народа, обикновено катастрофира“.