Една от най-отровните змии на планетата затвори улица в Мелбърн (снимка)

Натоварена улица в австралийския град Мелбърн беше затворена заради една от най-смъртоносните змии на планетата, съобщава T L, цитиран от Блиц.

Тигровата змия е забелязана да излиза от канавката на ъгъла на улиците Spencer и Collins, което наложи отцепване на района. За да наблюдават рядкото явление, се събират цели тълпи от хора.

И въпреки че специалисти редовно се отзовават на повиквания за забелязани змии в парковете на града, това е първият случай, в който става дума за тигрова змия, съобщават властите в Мелбърн. Предполага се, че до района влечугото се е добрало, след като се е промъкнало в кола или може да е дошло от  река Яра през канализацията. Възможно е змията да е била привлечена и от големия брой мишки и плъхове, които обитават австралийския град. Тъй като изглежда, че змията е пострадала по време на пътешествието си, тя е отнесена на ветеринарен лекар и се очаква да се възстанови напълно.

Тигровите змии са едни от малкото отровни змии в Австралия, способни да се изкачат както върху растителност, така и върху конструкция, създадена от човека, според представители на Австралийския музей. Те са забелязвани на височина от близо 10 метра от земята. Тигровата змия (Notechis scutatus) е една от най-смъртоносните в света и в Австралия, като се среща в източните части на страната. Тя е маслинена или тъмно кафява на цвят, с жълтеникав корем и напречни ивици. Освен това е агресивна и напада бързо, когато се чувства застрашена. Продължителността й на живот е около 14.1 години.

 В интернет!