Голямата тайна на дядо добри ще ви вземе акъла! Всички сме се чудели, но се оказа, че няма нищо случайно!

103-годишният светец от Байлово дядо Добри посрещна Коледа по стар стил

Дядо Добри отдавна е приключил със светския живот, а напоследък и с ходенето до София – пише в. „Уикенд“.

Макар че няма шоп, който да не го познава и да не го е качвал на колата си от селото до столицата, за да му спести около 50-60 километра пеш, столетникът вече съвсем е на прага на силите си и предпочита да си седи вкъщи в очакване да се пресели в по-добрия свят – отбелязва изданието.

„Тази зима се оказа изключително мека засега и дядо Добри успу да спести от дървата, които му бяха дадени от община Горна Малина. Той по принцип си е много икономичен и вероятно е единственият българин, който не ползва парите като разплащателно средство от няколко десетилетия. Дори не се интересува от тях. Отдавна не знае кое колко струва в магазина, защото живее само с най-необходимото“ – твърдят негови съседи.

„Бай Добри не дава да се подстригва брадата му, нито косата – това са двете неща, на които държи да са непокътнати. Пости преди Коледа само на хляб и вода“ – споделят съселяните му.
„Даренията на дядо Добри почнаха през 2005 г., когато даде над 10 бона за реставрацията на църквата в Байлово. Продал ниви и имоти и направил дарението“ – припомнят земляците му.