БЕЗЦЕННО! ЕТО КАК ДА ПРЕВЪРНЕМ ОБИКНОВЕНОТО ЯЙЦЕ В ЗДРАВОСЛОВНА БОМБА ЗА НАШИЯ ОРГАНИЗЪМ!

Най-таченият на великденската трапеза продукт – яйцето, има необикновени лечебни свойства. Достатъчно е да се изяждат 4 яйца седмично, за да се защити човек от развитието на диабет втори тип, се казва в проучване на специалисти от Университета на Източна Финландия. Според тях тази доза понижава риска от диабет двойно.

Като правило, диабетът от втори тип възниква вследствие на неправилно хранене, затлъстяване и воденето на нездравословен живот. В изследването за ползата на яйцата, което стартира преди 30 години, са участвали 2300 доброволци на средна възраст. В продължение на 3 десетилетия учените следили за храненето и здравословното състояние на доброволците. При тези от тях, които ядяли по 4 яйца седмично, рискът от диабет се оказал с 37% по-малък в сравнение с тези, които са консумирали само по 1 яйце. А в сравнение с хората, които не хапвали яйце, рискът падал двойно.


Така финските учени отхвърлят твърденията, че яйцата могат да провокират диабет. Според тях реалните рискови фактори за това са изобилието на месо в менюто, пушенето и застоялият начин на живот. А яйцата съдържат множество полезни микроелементи, които премахват възпаленията, предизвикващи нерядко диабет.
/myclinic