Шулц настоя за Съединени европейски щати до 2025 г.

Лидерът на германската Социалдемократическа партия Мартин Шулц призова за по-тясна интеграция в Европейския съюз с цел да се постигне идеята за Съединени европейски щати до 2025 г., предаде Ройтерс и econ.bg.

Шулц заяви по време на партиен конгрес, че иска ЕС да договори нов конституционен договор.

Той трябва да създаде федерална Европа, която да може да действа заедно в области като вътрешна и външна сигурност, данъчни и валутни въпроси, бежанци и международно развитие.

„Този конституционен договор трябва да бъде представен във всички държави членки и тези, които не са съгласни, автоматично трябва да напускат ЕС“, настоя Шулц.

По думите му европейските ценности са системно подкопавани в Полша и Европа не може да направи нищо по въпроса. Според него Унгария също все повече се отдалечава от блока, включително чрез големите сделки с Китай.

Лидерът на социалдемократите призова партийните членове да дадат зелена светлина за разговорите с консерваторите на канцлера Ангела Меркел, за да намерят начин за излизане от политическата криза.

„Не трябва да управляваме на всяка цена. Но не трябва да и да отказваме да управляваме при всякакви обстоятелства“, подчерта Шулц.

По думите му социалдемократите трябва да започнат проучвателни разговори с консервативния блок непредубедено, да видят какви политики може да прокара партията и да оставят всички опции за управление на масата на преговори. „Съдържанието е важно, а не формата“, подчерта Шулц.

Държавата ни трябва да стане по-силна и затова е необходима Социалдемократическата партия, допълни той.

По думите на Шулц е необходимо да се инвестира в бюджет на еврозоната, вместо вниманието да се фокусира върху икономиите.

„Нашият континент не може да си позволи да има още четири години германска политика в Европа в стила на Волфганг Шойбле“, настоя Шулц, имайки предвид бившия финансов министър на страната, който стана известен с исканията си за икономии.

 

Следете В интернет

виж – 

/p…