ТРАГЕДИЯ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ, БЕШЕ ТОЛКОВА МЛАД! В УЖАСЯВАЩ ИНЦИДЕНТ ЗАГИНА ОБОЖАВАНИЯТ ОТ ВСИЧКИ

Трагичен инцидент беляза състезаинето от Северноамериканската купа по ски алпийски дисциплини в Лейк Луис. Германският тийнейджър Макс Бурхарт е починал от контузиите си след падане с висока скорост на старта в Лейк Луис, съобщиха организаторите.

Скиорът, който е едва 17-годишен се е забил в предпазна ограда на един от високоскоростните завой на канадското трасе.

Това се е случило във вторник, като Бурхарт веднага е бил откаран с хеликоптер в болницата в Калгари. Трагичната новина беше потвърдена от сайта на Международната федерация по ски (ФИС).

„С голямо прискърбие съобщаваме, че Макс Бурхарт загина, след като не се пребори с тежките си контузии. Изказваме дълбоки и искрени съболезнования на неговото семейство и насърчаваме всички да подкрепят фамилията му в този тежък момент“, написа Alpine Canada.

Бурхарт беше считан за един от големите таланти на германските ски, като е част от ски клуба в Гармиш Партенкирхен, откъдето е и Феликс Нойройтер. Бурхарт се състезаваше основно в Германия, след като от година беше част от академията Шугар Боул в в Калифорния, пише Дневник.

Състезанието от Северноамериканската купа се проведе по същия склон, където през миналата седмица имаше стартове при дамите от Световната купа. На същото трасе падна и Линдзи Вон.

Това е втори трагичен случай в алпийските ски от началото на сезона. През ноември французинът Давид Поасон загина при падане в курорта Накиска, готвейки се за първите стартове от скоростните дисциплини.