МЪРТЪВЦИТЕ ДРАПАТ ОТ ГРОБОВЕТЕ, ПОСЛЕДНИЯТ ГАФ НА ГЕРБ НАДМИНА ВСИЧКО ДО СЕГА! ЕТО СНИМКИ, ЦВЕТАНОВ Е

Пресцентърът на ГЕРБ сътвори международен гаф, след като обяви, че Цветан Цветанов се е срещнал с „председателя на македонския парламент Арбен Джафери“.

Всъщност известният политик от съседката ни почина още през 2012 година. 
Преди няколко месеца пък за председател на парламента в Скопие беше избран Талат Джафери.

Очевидно съвпадението на фамилиите е объркало пресцентъра на управляващата партия, който публикува на официалната си страница съобщение с грешното име.

 
От качените снимки става ясно, че на десетата Интерпарламентарна конференция по въпросите на сигурността, която се провежда във Вашингтон, Цветанов се е срещнал с Талат Джафери.

 
Председателят на ПГ на ГЕРБ го запознал „с парламентарната проекция“ на предстоящото европейско председателство на България и специално изтъкнал важността, която страната ни отдава на европейската перспефкита на държавите от Западните Балкани. Освен това Цветанов го информирал за предстоящата ратификация от българския парламент на Договора за приятелство с Македония. 
От своя страна Джафери уверил, че подобна процедура е задействана и от македонска страна. В тази връзка той е заявил, че пред двете държави се открива светло бъдеще на две приятелски държави. 
„Нашите деца ще живеят като приятели и ние ще се гордеем с това!“, е заяви Джафери.
 
Талат Джафери е член на Демократичния съюз за интеграция. През 2013-2014 г. той беше министър на отбраната на Македония, а години преди това – през 2001 година, беше командир в редиците на албанската Освободителна народна армия. 
Арбен Джафери пък е създател на влиятелната Демократическата партия на албанците (ДПА) и до смъртта си беше неин почетен председател.