И ТОВА ДОЖИВЯХМЕ! ТИКНАХА НАЙ-ИЗВЕСТЕН НАРКОБОС В ЛУДНИЦА! БЪЛГАРСКИЯТ ЕСКОБАР Е БИЛ

Наркобаронът Огнян Атанасов се лекува в лудница! Известният с прякора си петричкия Ескобар е постъпил в столичната психиатрична клиника на 4-и км „Св. Наум“, разкриха негови приближени.

От години Атанасов се оплаква от влошено здраве, като първо го закъса с краката и се придвижваше на делата в инвалидна количка.

Според данни от медицинската му документация петричкият Ескобар имал проблеми с вените на краката. В последно време соченият за наркобос се оплаквал от черепно-мозъчна травма, атрофия на мозъка, получавал инсулти. Заради болежките взимал успокоителни и антидепресанти, към които развил зависимост. Започнали да го гонят тревожност и други психични разстройства. Затова не му оставало друго, освен да влезе за лечение, пише столичен всекидневник.

За състоянието на Огнян Атанасов е назначена съдебномедицинска експертиза, която е потвърдила, че той е невменяем, посочи пред вестника адвокатката му Паулина Китанова. Предвид информацията, че състоянието му не позволява да участва в процес, през май т.г. спецсъдът спрял делото срещу петричкия Ескобар за наркобанда за срок от една година.

Според обвинението Атанасов движел група за наркоразпространение, в която участвали Янко Янков, Ивайло Симеонов, Петър Митев, Ангел Трайков, Марин Яръмов, Антон Ханджийски, Валентин Петров и Васил Кръстев. Преди година първите трима са сключили споразумения с прокуратурата и са се признали за виновни, като са отнесли глоби от по 19 бона и минимални наказания. Янков си уредил 6 месеца зад решетките, а Симеонов и Митев – по 2 години и 3 месеца.