Косъмчетата около зърната са враг номер едно на много жени-Нормално явление ли са и какво да правите с тях

Космите на зърната са враг номер едно на много жени, но реалността не може да се промени.

Ние по природа сме бозайници, а това означава, че трябва да имаме определено количество окосмяване на тялото.

Но въпреки този факт, ние не можем да избягаме от това, че космите на някои части от тялото изглеждат ужасно ни и ни карат да се запитаме: „Защо не можем да имаме косми / коса само на главата и нито един друга част на тялото“ ?

Въпреки това, в края на деня не можем да избягаме от реалността, а това е, че понякога ще се случи да имаме косъмчета, дори и на зърната.

Дали космите на зърната са нормални ?

Окончателният отговор е да, космите са съвсем нормални.

По-голямата част от жените, нямат много косми, както и мъжете, но това не изключва части от кожата, като под мишниците,  краката и гениталиите.

Е, и космите на зърната са много чести. Според докторката Джейн Минкин, дори 30% от жените имат косми по зърната.

Кога космите на зърната не са нормално явление ?

Ако изведнъж започват да се появяват косми в този район или ако сте имали и преди, но сега започват да растат по-големи и по-тъмни, това означава, че имате промени в хормоналния статус.

Това също може да означава, че имате и хормонални реакции към определени лекарства, ако в момента приемате или могат да възникнат в резултат на поликистоза на яйчниците .

Какво да правите ако имате косми на зърната ?

Първо, можете да решите да ги оставите:

Но ако поради естетически причини, искате да се отървете от тях, можете да:

1. Да ги оскубете

Така бързо можете да се отървете от нежеланите косми, просто трябва да се грижите да дезинфекцирате мястото преди да го направите.

2. Да ги обръснете

Така няма да започнат да пораснат по-голямо количество, както твърди митът за бръсненето, но от друга страна, можете да раздразните мястото, а след това да ви сърбят.

3. Да ги отрежете

Също така, можете само да ги отрежете с ножици.

4. Да депилирате

Както и останалите части на тялото, така и космите на зърната, можете да депилирате, но очаквайте кожата в тази зона да стане много чувствителна, поне няколко часа след депилирането.

5. Лазерна епилация

Лазерното отстраняване е болезнено за много хора, така и доста скъпо, но същевременно може да бъде и най-ефективният метод, ако изобщо не искате да имате косми на тази част от тялото.

 

Източник: За жената