Подмладяващи къси прически за 40-годишни мадами

Някои стилисти смятат, че след определена възраст дългата коса при жените добавя още годинки към тяхната възраст. Само по себе си, подобно изявление е много спорно, тъй като на някои дами късите прически просто не им отиват. От друга страна, неправилно подбраната къса прическа също може да добави визуално годинки.

Как да изберете правилната прическа ?

1. Къса каскада на етажи

Прическата на нива винаги изглежда младежки и малко „палаво“. Въпреки това, в комбинация със съответния тоалет тя може да остави впечатление за мекота и младост.

Етажите и бретонът скриват бръчките по челото и около очите. Тук е важно да изберете правилния цвят: идеално освежават лицето балеаж и шатуш, както и акценти в цвета.

2. Пикси

Тази къса и игрива прическа е включени в списъка на фризьорските тенденции през 1953 г., когато Одри Хепбърн се появява с нея във филма „Римска ваканция“. Предимството на тази прическа е, че можете да я пригодите към всеки овал на лицето само с промяна на осевата линия. Освен това този стайлинг може да седи много строго, класически и женствено: ако не ви отива бретон, може просто да вдигнете косата и да я фиксирате към тила.

Между другото, това визуално стеснява овалното лице и бузките. Ако пък не сте доволни от резултата, може да оформите стилен боб от леко порасналото пикси.

3. Боб (къса черта)

Въпреки факта, че прическата „боб“ е на около 100 години и една от най-ревностните ѝ почитатели е самата Коко Шанел, тази прическа е популярна и днес. Трябва да се отбележи, че отива на собственичките на всяка форма на лицето и от всички възрасти.

Късият боб може да изглежда много елегантно и свеж, даже леко закачливо. Хубавото е, че стайлингът не изисква много усилия, а обемът се получава лесно!

За кого са противопоказани късите прически?

за твърде стандартните черти на лицето – тези прически подхождат най-много на по-едри или по-дребни черти;
неизразителен увиснал контур на лицето;
набръчкана шия;
тежка долна част на лицето;
двойна брадичка.