РАЗТЪРСВАЩА ДРАМА! Синът на олигарха Николай Банев с шокираща изповед: Няма и година след като почина майка ми – принудиха ме да съм шафер на сватбата на мащехата и баща ми

Николай Банев-младши вече не е осиновен син на мащехата си Евгения Банева с решение на съда. Делото е гледано на 6 март и е по искане на момчето. То шокира дори съдебната зала с емоционалната си  изповед.

Николай казва, че на 14- годишна възраст, когато родната му майка Дочка Банева умира от рак, е заставен от любовницата на баща си да й стане шафер на сватбата с баща му и малко по-късно да го осинови, вади подробностите за това дело столичен ежедневник.

„В детските ми спомени са живи отделни събития, свързани със случилото се преди и след смъртта на моята родна майка Дочка Банева .Например как аз, в бял костюм, вървя ръка за ръка с булката Евгения като неин шафер на сватбата на баща ми, по-малко от година след смъртта на родната ми майка! Как ли съм изглеждал в очите на хората, когато е било публично известно,че тази жена, /Евгения/ е съсипвала моето семейство и е причинявала системно страдание на мен и моята рождена майка повече от 10 години преди нейната смърт, дори е родила дете от баща ми при жива съпруга“, разказва в изявлението си до съда Николай Банев-младши.Той признава,че майка му често наричала Евгения „Чернилката“ и дори в трогателно писмо до баща му молела Николай да не бъде пускан да е в компанията на „Чернилката“ поне докато навърши пълнолетие.

Той разказва,че с годините все повече се съмнявал доколко Евгения е била искрена, когато го е осиновила. „В детските ми спомени е жив моментът/някъде около година след смъртта на майка ми/, когато на семейно събиране в по-широк кръг баща ми заяви: „Жени ми каза,че е много щастлива, че Николайчо е решил да й вика „майко“. Всички почнаха да ръкопляскат….Мълчах, защото това решение не беше мое. не беше истина. Вероятно моят баща е бил заблуден от нея за това мое желание. По същия начин смътно си спомням,че казах „да“ пред съдията, когато ме попита дали искам да бъда осиновен от Евгения Банева. Какво да отговори едно дете на 14 години, подвластно на чужда воля“, признава днес Банев-младши.

Голямата драма настъпва, когато трябва да се раздели семейното имане. Николай обяснява,че преди да се стигне до този момент, баща му и Евгени го отдалечили съвсем умишлено от сестра му Раиса, дъщеря на Дочка от първия й брак.

„Неочаквана изненада бе за мен, когато през лятото на 2015 година моята осиновителка (в присъствието на баща ми) настоя да се срещна и разговарям с моята едноутробна сестра от първия брак на майка ми – Раиса Иванова. Евгения Банева, през всичките тези 11 години след смъртта на майка ми, се стараеше да наложи у мен усещането,че Рая вече не се интересува от мен“, признава Банев.

Заради това той е тотално изненадан, когато трябва да предложи на момичето да се съгласи на споразумение за подялба наследството на Дочка.

Сюрпризите за Николай обаче тепърва предстоят. Синът на олигарха разбира,че е фалшифициран негов подпис под адвокатско пълномощно. Така от негово име е поискано да получи „общ дял от делбената маса“ с баща си.

А това дело е по иск на Раиса, като нейната цел е бил двамата с брат й да могат да ползват своите дялове от наследството на майка им.

Банев-младши обаче трябва да се справи с още една изненада. Оказва се,че той, след като е навършил пълнолетие, никога не е бил осигуряван. Момчето подчертава,че не е задължение на Евгения да го осигурява със свои пари, но поне е могла да го информира. Дълги години той е бил в чужбина и не е наясно с правилата в родината си.