РАЗКРИТИЕ! Станишев и Корнелия спасили Елена Йончева от генерал Деси – журналистката и първата дама в скандал за „Спартан“-а

Елена Йончева ще бъде водач на листа от гражданската квота на БСП. В момента цялото ръководство на „БСП за България“ е на тайна сбирка на „Позитано“ 20 и вече четвърти час текат спорове и се обсъжда кои да водачите на листите за предсрочните парламентарни избори.

Корнелия Нинова изненадващо лично е настояла Йончева да оглави гражданска квота, като всички останали имена ще станат ясни в неделя.

„Много бързо се изясни интригата в президентството. След като Корнелия така силово застана зад Йончева. Говори се, че лично Станишев й се е обадил с молба да спаси бившата му приятелка от президентството, където именно те двамата я вкараха, уж за да контролира Радев. Тя обаче е прекалено възпитана, за да се справи с генералшата Деси“, коментираха социалисти.

Както ce съобщи по-рано днес, съмненията са, че именно неразбирателства с първата дама Деси Радева, по- известна с командирското си прозвище генерал Деси, са станали причина Елена Йончева неочаквано, едва две седмици след назначението си, да пожелае да бъде освободена от поста прессекретар на „Дондуков“ 2.

Първият им скандал се разиграл преди пътуването на Радев до Брюксел, на което той отлетя с военен „Спартан“. Йончева била ужасена от евтиния пиар, съчинен лично от бившата й колежка от ВВС и благоверна съпруга на президента. Държавният глава обаче застанал зад новата си булка. Това принудило Йончева спешно да потърси начин да спаси безупречния си журналистически имидж преди да бъде тотално орезилена и получила рамо от Сергей Станишев и соцлидерката Корнелия Нинова, заради които още през лятото влезе в екипа на Радев.