Ако знаете това нещо никога повече няма да си изхвърлите касовия бон!

Държавата започва борба със сивата икономика и се захваща да събира повече приходи като раздава награди. От днес до Коледните празници на 2016 година НАП и министерство на финансите започват национална лотария „Парола: касова бележка“.Всеки български гражданин над 14 години ще може да опита късмета си и евентуално да получи подарък от държавата като регистрира кода на своя касова бележка.

Регистрацията би могла да стане на интернет сайта wwwkasovbon.

bg, а след няколко седмици и по телефона.
Най-голямата примамка за събиране на приходите е лек автомобил с всички екстри, както изрично подчертаха от НАП. Той ще е като „десерт“ на томболата, тъй като ще бъде даден единствено на един българин в края на следващата 2016 година.
От 20 декември 2015 г. започва раздаването на първите награди, като НАП ще се отблагодарява на участниците със седмични и месечни награди. Първият бонус ще е смартфон, отново с всички екстри.
Няма никакво значение каква е стойността на касовия бон, откъде е издаден и дали е за стока или услуга. Условие №1 обаче е той да бъде истински и да не е междинен бон.
Късметът ви чака на касата, призова българите говорителят на НАП Росен Бъчваров, който обясни на пресконференция всички подробности около идеята на държавата.
Важно условие е всеки, който реши да участва в томболата и регистрира свои касови бонове, да ги пази до края на томболата.
Ако евентуално участникът спечели награда, той е нужно да покаже в хартиен вид оригинала на бележката или в електронен, ако я е сканирал. Тогава НАП ще провери дали тази бележка е истинска и също от кого е издадена.
Интересен е фактът, че човек може да получи награда от приходната агенция дори и ако има задължения към нея. „Ние все пак ще го насърчим да погаси задълженията си, но това няма да е условие за получаване на награда от лотарията“, успокои говорителят на НАП.
Апелът към участниците е не само да изискват, да вземат, но и да съхраняват касовите си бележки, уточни Бъчваров. Той обърна внимание и на това, че няма никакво ограничение на броя касови бележки, които един българин може да регистрира от своя профил, като така увеличава шанса си за печалба./Блиц