След взрива в Хитрино! Само 15 деца влязоха в студените класни стаи

Кадър Нова тв

Първи учебен ден за годината за някои общини, в други обаче дървената ваканция продължава заради температури до -20 градуса тази нощ. Училището в Хитрино пострада сериозно при взрива на цистерната в края на миналата година. Приключил ли е ремонтът и влязоха ли децата в час?

Провал на първият учебен ден в Хитрино! Студени стаи и липса на ученици принудиха ръководството на Средното училище в селото да удължи ваканцията с два дни.

Учебни часове в Хитрино не е имало от 9 декември миналата година – ден преди взрива на цистерна от дерайлиралата влакова композиция, съобщи Нова тв.

Лошите атмосферни условия станаха причина ръководството на СУ „Д-р Петър Берон” в село Хитрино да прекрати процеса и удължи с два дни ваканцията.

Точно в 8:30 часа трябваше да започне учебния ден в Хитрино. За 230 деца от 16 населени места.

„Не е лесно да бъдат извозвани на училище. Знаете какви са условията в общините в цяла България. В момента са отворени пътищата. Надявам се днес да дойдат учениците”, обясни пред камерата на NOVA Ерхан Хюсеин – директор на СУ „ д-р Петър Берон”-Хитрино.

Но в класните стаи дойдоха едва 15 деца. Така се стигна до решението:

„Дните 12-и и 13-и да бъдат неучебни за Средно училище „Д-р Петър Берон”-село Хитрино”, заяви Ерхан Хюсеин – директор на СУ „ д-р Петър Берон”-Хитрино.

Така, децата от Хитрино и околните села ще бъдат в класните си стаи на 16-и януари, понеделник.

Дограмата, която пострада от взрива на цистерните, е подменена, но температурата в класните стаи е под нормата от 18 градуса. Тя е едва 13 градуса, въпреки че парното работи вече втори ден. До понеделник се очаква сграда, която месец не беше обитавана, да се отопли.

Следете В интернет 

 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!