ГОЛИЯТ ДИРЕКТОР ХВЪРЛИ ОСТАВКА!

Директорът на столичното 51 СУ Асен Александров, който стана обект на прокурорска проверка заради голи снимки, е подал оставка като съветник на Меглена Кунева.

Държавното обвинение се самосезира, след като в медии и в социалните мрежи се появи информация, че въпросните фотографии „с определено порнографско съдържание“ са били качени за кратко в сайта на училище „Елисавета Багряна“. Ще се проверява автентичността на снимките и кой ги е разпространил и ще се прецени дали има данни за данни за престъпление. 
Няколко часа по-късно от просветното ведомство разпространиха съобщение, в което се казва:
„Асен Александров – съветник в Министерството на образованието и науката (МОН), подаде оставка след разговор с министър Меглена Кунева. Оставката е приета. До приключване на проверката Александров е в отпуск като директор на 51 СУ“.
Цитиран е и самият той:
„Вярвам в Прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения“, пише г-н Александров в мотивите за оттеглянето си и по повод обявената от Софийската районна прокуратура проверка за автентичността на появили се негови снимки, както и за разпространителя им в социалните мрежи“.
Александров вече коментира пред медии, че снимките са само частично истински, някой е направил колажи и е хакнал телефона или компютъра му, в който имало подобни фотографии, например от плажа.
От МОН уточниха, че Кунева е възложила на Ваня Кастрева – началник на Регионалното управление на образованието София-град, проверка за изясняване на случая. Съгласно закона началниците на регионалните управления са работодатели на директорите на общински училища. 
Кастрева е поискала писмени обяснения за установяване на фактите около случая.