Абсолютен срам! Шефката на просветната комисия с много тежки думи за голия директор

Шефката на просветната комисия в Народното събрание Милена Дамянова коментира скандала с голите снимки на съветника на министър Меглена Кунева и директор на столичното 51 училище Асен Александров.

„Изненадана съм, защото вие прекрасно знаете, че той е един от най-обичаните директори. Наистина съм изненадана от цялата ситуация, но нека и прокуратурата направи своето разследване, да се види дали са автентични тези снимки“, коментира тя, цитирана от Канал 3. 
След избухването на скандала той подаде оставка от министервото и излезе в отпуск като училищен директор, докато тече прокурорската проверка.
Дамянова посочи, че винаги е била на мнение, че човек трябва много да внимава какво снима, къде публикува, особено със социалните мрежи, когато е публична личност.
Не е нормално подобно поведение, добави депутатката от ГЕРБ, която обобщи за скандалите в МОН по времето на Кунева – от запалките до голите снимки, с думите: „Във всяко едно действие, когато предприемаме нещо, да влагаме повече разум и мъдрост“.
„В закона има ясни задължение за учителите и директорите, социалните мрежи са част от обществения живот. Не може да се снимаш с портрета на Фюрера, например“, вметна заместникът й в образователната комисия Милен Михов от ПФ.