ГОЛЯМАТА ТАЙНА ПАДНА! Корнелия Нинова разкри защо БСП поряза ГЕРБ за референдума на Слави Трифонов

„Този парламент няма доверие от хората които гласуват, няма мнозинство. Вътре има постоянни разправии и договорки. Едва вчера се внесе референдума.

Да не говорим, че сме имали две години да променим изборните правила, а искат да се задействаме сега.

Това намерение е манипулация, използване на народната воля за предстоящите избори!“ Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова в студиото на „Лице в лице“ по bTV. По този начин тя отговори на въпрос защо БСП не се съгласи с ГЕРБ да остане време да се гласува референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“.

„Призовах всички партии след изборите да се задействаме с референдума.

БСП не иска чиста мажоритарна форма на вот. Това крие риск от закупване на гласове и районирането не е ясно“, допълни тя.
На въпросът какво дава основание на БСП, че е „съмнително” да бъдат изхарчени 2 млрд. лв, Нинова обясни, че в края на август премиера е казал, че имаме излишък от 3 милиарда, а края на декември се оказва, че е 1,5 милиард. „Къде отидоха тези пари? Казаха, че е за саниране, но това не е вярно“, смята председателят на БСП, цитирана от bulgaria365.info.
 
„Няма държавност и уважение към институциите в управлението на Бойко Борисов. Той не е идвал на парламентарен контрол от месеци. Това е въпрос на изпълнение на закона.“
  
„Смятам, че сме готови да управляваме защото имаме ясна цел и знаем как да я постигнем. Започнахме една промяна в партията. Промените не стават с магическа пръчка, но започнаха. Хората искат по-голяма сила във взимането на решенията. Предлагаме всеки член на партия да може да гласува за председателя си. Това е принципът да дадеш възможност на народа да избере водача си. Хората искат промяна в лицата, които олицетворяват политиката“, добави тя.
Председателят на БСП сподели и прясна идея за промяна на партията: „Годините на прехода се отразиха и предлагаме мандатност. След 12 години народно представителство трябва да се отстъпи и да се даде път на ново лице. Ние правим предложение и на 4 и 5 февруари конгреса ще го реши. Искаме два мандата за председател. Не желая да се бетонирам там“.