Мистерията около смъртта на Асен в Сърбия се заплита: Защо пет дни крият смъртта му и къде са момичетата

Мистерията около смъртта на оператора Асен Петров в Сърбия продължава да се заплита. Основните въпроси около трагедията с 26-годишния българин са две – къде са двете момичета, с които той е пристигнал в Белград и защо сръбските власти крият пет дни смъртта му.

Припомняме, че според водещата версия Асен Петров се е самоубил след скок от висока сграда в столицата на Сърбия.

Тялото му е открито още на 5 януари и към този момент няма никаква официална информация защо властите в западната ни съседка са премълчали за трагедията.

Новината за смъртта му беше оповестена едва днес, след проверка на Министерството на външните работи на България. Пред v2.bulgaria365.info от МВнР съобщиха, че практиката при подобни инциденти с наши граждани в чужда страна е да се информира веднага посолството ни на място.

„Все още не знаем защо сръбските власти са забавили информацията за смъртта на Асен Петров. Практиката е те да съобщят на посолството ни в Сърбия, но такова съобщение е пристигнало едва днес. Тепърва ще се установят причините за това забавяне“, обявиха от Министерството на външните работи пред v2.bulgaria365.info.

Голяма загадка остава и къде са двете момичета, за които се твърди, че са пристигнали в Сърбия заедно с Асен. Според неофициална информация те се казват Борислава Ненкова и Михаела Маринова. Никой обаче не ги е виждал след смъртта на 26-годишното момче, въпреки че се твърди, че те са били регистрирани в хотела, в който е отседнал и Асен.